Idag har Aranäs stängt mellan kl. 13.45-16.00 på grund av utbildning. För akuta ärenden ring 0300-512 80 för att bli kopplad till vår fastighetsjour.Välkommen åter!

 

 

 

 

 

Inomhusklimat

Beroende på ålder, hur mycket vi rör oss och hur många som bor i hushållet så upplever vi inomhusmiljön olika. I dag sköts all reglering av värme med automatik.

Temperatur

I våra lägenheter ska temperaturen ligga på ca 20 grader. Placera din termometer (i ögonhöjd) på en vägg som inte är i direkt anslutning till ett fönster för att visa en rättvis temperatur. Är temperaturen lägre än 20 grader är du välkommen att göra en serviceanmälan till oss. Saknar du en termometer så kan du hämta en sådan på Aranäs kontor eller på din fastighetsexpedition.

När sätts värmen på?

I dag sker all reglering av värme automatiskt. När det blir kallare ute går värmen automatiskt på och när det blir varmare slås den av. Vid snabba väderomslag hinner inte alltid värmen med.

Kalla element

För att hålla en jämn innetemperatur sitter det en termostatventil på alla element. Denna termostat känner av värmen i lägenheten och minskar av värmen när temperaturen i rummet når 20 grader. Så fort det blir svalare än 20 grader i rummet släpper termostaten på värmen igen. Detta innebär att elementen periodvis kan vara svala även om det är minusgrader ute.

För att elementen ska kunna fungera som dom ska så täck inte över elementen med gardiner och placera inte störa möbler som tex soffa tätt intill elementet.