Mina sidor

Bäckmans gård

Bäckmans gård är ett populärt område som ligger centralt utmed Varlavägen, nära Kungsmässans köpcentrum. Bostadsområdet byggdes mellan 1983 och 1989 och har en varierad bebyggelse i lummig och uppvuxen trädgårdsmiljö. Här finns både hisshus om 4 – 5 våningar samt tvåvåningshus. Området ligger också i närheten av natursköna Varlaskogen.

Snabbfakta

  • Antal lägenheter: 178
  • Storlek: 1- 5 rok
  • Centrum: 1,5 km
  • Byggår: 1988-1989

Om lägenheterna

Här finns flera olika typer av lägenheter om 1 till 5 rum och kök. I tvåvåningshusen har många egen entré i marknivå och de allra flesta har antingen balkong eller uteplats.

Kommunikationer

Bäckmans gård ligger ca 1,5 km från Resecentrum där pendeltåg avgår till Göteborg och Varberg. Busshållplatser för centrumbussar finns i anslutning till området.

Skolor och barnomsorg

Förskola och skola 1 – 9 samt gymnasium finns inom gångavstånd.

Affärer

Kungsmässans köpcentrum med 90 butiker varav en stor matvarubutik ligger ca 500 m från området.

Parkering

Inom området finns garage och parkeringsplats att hyra samt besöksparkeringar för gäster.

Miljörum

Ett flertal miljöhus med fullsorteringsmöjligheter finns utplacerade inom området.

Tvättstugor

Totalt 12 tvättstugor finns i området. Beroende på vilken typ av fastighet ligger de antingen i källarplan eller markplan.

Utemiljö

Utemiljön är lummig gårdsmiljö med mycket växter och många blommande buskar och träd. Två gemensamma grillplatser och ett flertal lekplatser finns inom området. Det finns också gräsmattor för lek och avkoppling.

Städning

Städning av gemensamma ytor utförs av Aranäs egen personal.