Mina sidor

Elegansen i Valand

Stadsdelen Valand ligger mitt i Kungsbacka stad och kommer att bestå av sju nytänkande och kreativa kvarter med både bostäder, kontor och lokaler. Elegansen, som är stadsdelens största och tjusigaste kvarter, innehåller 87 hyreslägenheter. Läget är det bästa, mitt i staden med Kungsmässan Köpcentrum tvärs över gatan och nära till allt annat som Kungsbacka erbjuder. Kvarteret har en stor vacker innergård i etage, lägenheter med extra takhöjd och stora inglasade trapphus. Här bor du både bekvämt och elegant!

Snabbfakta

  • Antal lägenheter: 87
  • Storlek: 1–4 r o k
  • Centrum: ca 0 km
  • Byggår: 2022

Om lägenheterna

För att skapa en känsla av rymd har lägenheterna fått en väl tilltagen takhöjd (2,6 m) och de finns i storlekarna 1 r.o.k. till 4 r.o.k. med varierande planlösningar. Samtliga lägenheter, förutom de minsta, har fönster både mot gård och gata. Inredningen som är ljus och stilren präglas av långsiktiga kvaliteter såsom klassisk ekparkett, fönsterbrädor i polerad grå kalksten, kaklade badrum och kök, med induktionshäll, från Marbodal.

Alla lägenheter har tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombimaskin. Anslutning för data, tv och telefoni finns i samtliga rum. De flesta lägenheter har balkong eller uteplats.

Miljöcertifierad fastighet

Elegansen i Valand har certifierats enligt BREEAM In-Use och fått betyget ”Excellent”.

Lägenhetsvisning i 3D

Utforska kvarteret utvändigt och lägenheterna invändigt.

Gå till Lägenhetsvisning i 3D

Lägenhetsväljaren

Se hur lägenheterna ligger, både i relation till varandra, tomten och solen.

Gå till Lägenhetsväljaren

Kommunikationer

Till Resecentrum och pendeltåg tar det 5 minuter att gå och med bil tar du dig ut till E6:an på ett par minuter

Skolor och barnomsorg

Skola 1–9 finns tvärs över vägen, gymnasium ligger inom några minuters gångavstånd liksom olika alternativ av barnomsorg 

Affärer

Kungsmässan Köpcentrum med ca 100 butiker och stor ICA Kvantum med saluhall ligger i grannkvarteret. Kungsbacka torg ligger 2 minuter i motsatt riktning. 

Parkering

För parkering av personbilar, motorcyklar och mopeder tillhandahåller vi, för våra hyresgäster i Elegansen, i första hand 87 parkeringsplatser i garaget under detta kvarter. Av dessa har 16 platser laddstolpar. Parkeringsplatserna är fasta och är möjliga att hyra av Aranäs i mån av plats.

Avgifter: 
Utan el: 1 125 kr/månad inkl moms 
Med el: 1 625 kr/månad inkl moms 
Elförbrukning debiteras med 1,5 kr/kWh enligt upmättförbrukning och följer marknadspriset.

Samtliga avgifter räknas upp med 1,5 % per år med start 2025.

Utemiljö

Utemiljön är en grönskande gårdsmiljö byggd i etage med mycket växter och många blommande buskar och träd. Gemensam grillplats finns inom området. 

Städning och skötsel

Städning av alla gemensamma ytor samt skötsel av våra gårdar utförs av Aranäs egen personal.