Mina sidor

Sommargård

Kolla Parkstad ligger vackert belägen mellan Onsalafjorden och Kungsbacka stad. Här finns parker, skolor, daghem, idrottsanläggningar och närhet till strövområden. Stadsdelen har en tättbebyggd och varierad struktur med en blandad bebyggelse av radhus, kedjehus, hyresrättslägenheter och bostadsrättslägenheter. Våra två kvarter består av färgglada putsade flervåningshus/radhus med fina gårdar och ett perfekt läge intill den stora parken.

Snabbfakta

  • Antal lägenheter: 54
  • Storlek: 1- 4 rok
  • Centrum: 4 km
  • Byggår: 2019

Om lägenheterna

Ljusa fina lägenheter i varierande storlekar (2:or, 3:or och 4:or) samt 5:or i radhusformat. Nästan alla lägenheter har balkong eller uteplats och standarden är hög med genomgående ekparkett. Badrummen som är helkaklade med komfortvärme i golven har även arbetsbänk och tvättmaskin/torktumlare. Köken har vita köksluckor från Ballingslöv. Alla väggar är vitmålade och lägenheterna är ljusa och luftiga. Samtliga rum har uttag för TV/telefon/data. Förråd finns på vindarna vilka nås med hiss. Entréerna är rymliga med gott om plats för ev. barnvagnar och rullatorer. Cyklar parkeras i särskilt hus på gården.

Miljöcertifierad fastighet

Sommargård har certifierats enligt BREEAM In-Use och fått betyget ”Excellent”.

Lägenhetsvisning i 3D

Utforska kvarteret utvändigt och lägenheterna invändigt.

Gå till lägenhetsvisning i 3D

Lägenhetsväljaren

Se hur lägenheterna ligger, både i relation till varandra, tomten och solen.

Gå till lägenhetsväljaren

Kommunikationer

Kvarteret ligger ca 1000 m från Kungsbacka Torg och Kungsmässan Köpcentrum. Det är nära till Resecentrum från vilket pendeltåg och bussar avgår. Kollektivtrafik går också genom stadsdelen med anslutning till dessa kvarter. Med bil är du ute på E:6 på ca 2 minuter.

Skolor och barnomsorg

Förskola och skola 1 – 9 samt finns i angränsande kvarter. Gymnasieskolor inom gångavstånd.

Affärer

Kungsbacka stad med hela dess utbud av butiker och matvaruaffärer ligger på gångavstånd. Kungsmässans köpcentrum med ca 100 butiker ligger ca 1,5 km från Kolla Parkstad. Matbutik, bageri och kafé finns i stadsdelen. 

Parkering

Inom området finns gott om parkeringsplatser, både gatuparkering samt större parkeringar. Boendekort köps av Kungsbacka kommun. Ett mindre antal gårdsparkeringar finns att hyra av oss på Aranäs. 

Miljöhus

Miljöhus med fullsorteringsmöjligheter finns på gårdarna.

Tvättstugor

Alla lägenheterna i gårdshusen har egen tvättmaskin och torktumlare och i det stora huset har de flesta egen torktumlare och tvättmaskin eller så använder man den gemensamma tvättstugan.

Utemiljö

Utemiljön är en grönskande gårdsmiljö med mycket växter och blommande buskar och träd. Gemensam grillplats finns inom området.

Städning

Städning av alla gemensamma ytor samt skötsel av våra gårdar utförs av Aranäs egen personal.