Besök på Aranäs kontor! 

För att minska risk för smittspridning är Aranäs kontor enbart öppet för besökare som har bokade möten. Vill du komma i kontakt med oss ber vi dig att ringa 0300-512 00 alternativt 0300-512 80 om du har en brådskande serviceanmälan. Du kan även maila oss på aranas@aranas.se.

 

Com Hem slutar sända analogt!

Den 8 september planerar vår TV-leverantör Com Hem att helt gå över till digitala sändningar av sitt utbud. Detsamma gäller alla landets 1,6 miljoner Com Hem-hushåll.

Vad innebär det då för dig som hyresgäst?
För dig som redan tittar digitalt kommer allt att fungera som vanligt. Men en nyhet är att leverantören har lagt till Comhem Play kostnadsfritt till samtliga hushåll. Alla som är folkbokförda på en Com Hem-adress kan därför se de flesta abonnemangsfria tv-kanaler på sin mobil, surfplatta och dator via en app – var som helst inom EU. Om du däremot sett på TV och lyssnat på FM-radio analogt måste du ändra till digital mottagning på dina apparater. All information om förändringen samt tips på hur man enkelt ändrar till digital-tv finns samlad comhem.se. Alla som använder analog teknik kommer att förvarnas i god tid om förändringen med hjälp av rullande informationstexter. Boende över 65 år får dessutom brev med information och tips från Com Hem.

Alla som bor i ett Com Hem-hus kan redan nu gå över till digitala sändningar för att kunna se sina digitala kanaler med bättre kvalitet.  Det görs oftast genom att ändra inställningar på tv:n eller med en enkel kanalsökning.  Samtidigt kan alla boende registrera ett konto på Comhem Play Grund för att se de flesta digitala kanaler på mobilen, surfplattan och datorn. Com Hem har även gjort det möjligt för alla som tittar digitalt att tillfälligt se kanalerna BBC, CNN, Expressen TV och Al Jazeera English, för ökad tillgång till lokala och globala nyheter.

Har du några frågor kontakta Com Hem på telefon 90 222 eller gå in och läs mer på comhem.se