Besök på Aranäs kontor! 

För att minska risk för smittspridning är Aranäs kontor enbart öppet för besökare som har bokade möten. Vill du komma i kontakt med oss ber vi dig att ringa 0300-512 00 alternativt 0300-512 80 om du har en brådskande serviceanmälan. Du kan även maila oss på aranas@aranas.se.

Brandinformation i Kolla

Den 23 november bjöd Aranäs in hyresgästerna på Kolla till en kväll med brandinformation och gulaschsoppa. Trots ett riktigt busväder så infann sig 20 intresserade hyresgäster i samlingslokalen på Valhallsvägen.

Kvällen inleddes med rykande het gulaschsoppa, vilket passade väldigt bra denna kväll med kyla och snålblåst. Sedan blev det dags att lyssna till Håkan Johansson, Räddningstjänsten Storgöteborg, som föreläste om brand och säkerhet.

Håkan hade en livlig dialog med alla närvarande, vilket gjorde kvällen mycket intressant. Han ställde bland annat frågan om skillnaden mellan eld och brand, vilket kanske inte är alldeles självklar. Skillnaden är att elden är kontrollerad medan branden är okontrollerad.

  • Några av de vanligaste orsakerna till att det uppstår brand i hemmet är:
  • en bortglömd kastrull eller stekpanna på spisen
  • levande ljus
  • övertäckta el-element
  • trasiga lysrör
  • rökning

Det blev en lyckad informationskväll med många goda råd från Håkan, men även bra synpunkter och idéer ifrån er hyresgäster på hur vi alla kan hjälpas åt att minska brandrisken.

Vi på Aranäs vill att våra hyresgäster ska kunna känna sig trygga i sina hem och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Räddningstjänsten i syfte att sprida kunskap och informera kring brand och säkerhet.

Ett stort TACK till alla er som deltog denna kväll!