Besök på Aranäs kontor! 

För att minska risk för smittspridning är Aranäs kontor enbart öppet för besökare som har bokade möten. Vill du komma i kontakt med oss ber vi dig att ringa 0300-512 00 alternativt 0300-512 80 om du har en brådskande serviceanmälan. Du kan även maila oss på aranas@aranas.se.

Fler biopremiärer till Kungsbacka när Facklan bygger ut

Fastighetsbolaget Aranäs och Svenska Bio planerar en utbyggnad av biografen vid torget i Kungsbacka. Det blir två nya salonger – och därmed många fler biopremiärer till staden. - Detta är bra för Kungsbacka och extra bra för Innerstaden, säger Jonas Håkansson, vd för Aranäs AB.

Redan till våren kommer biopubliken i Kungsbacka att kunna njuta av fler filmpremiärer. Då kommer den fjärde och femte salongen på Filmhuset Facklan i Kungsbacka att slå upp sina portar.

- Kungsbacka växer och utvecklas till att bli en riktig stad. Då krävs det att stadskärnan har ett större utbud av nöjen och upplevelser. Detta är ett steg i rätt riktning och kommer locka fler människor till Innerstaden, säger Jonas Håkansson.
Fastighetsägaren Aranäs - som är en av de större fastighetsägarna i Innerstaden - har varit drivande i projektet och gjort det möjligt för Facklan att expandera i den befintliga byggnaden vid torget.
Entrén kommer att vara densamma men efter ombyggnaden sträcker sig biografen längre in i lokalen.
- Aranäs initiativ att vilja utveckla nöjes- och upplevelseutbudet i Innerstaden passar utmärkt med våra mål. När vi köpte biografverksamheten på Facklan förra året var vår stora ambition att kunna bygga ut och nu blir det verklighet. Nu ska vi göra detta så attraktivt att man inte behöver åka till Göteborg för att gå på bio, säger Peter Fornstam, vd för Svenska Bio och ägare till Filmhuset Facklan i Kungsbacka.
Varje år har 250 filmer biografpremiär i Sverige. Utbyggnaden till fem salonger gör det möjligt att en stor andel av dessa kommer att kunna gå upp i Kungsbacka.
Peter Fornstam ser ljust på framtiden i Kungsbacka. Han är också övertygad om att människor kommer att fortsätta gå på bio trots utmärkta möjligheter att se på film i hemmet.
- Min familj har drivit biografer i 100 år och vi ser att människor alltid har haft ett behov av att göra saker utanför hemmet. Man vill flytta ut sitt vardagsrum och uppleva saker tillsammans, även ihop med människor man inte känner. Kaféerna försvinner ju inte för att allt fler köper egna avancerade kaffemaskiner, säger Peter Fornstam.
Företaget Svenska Bio driver ytterligare ett fyrtiotal biografer, i Sverige, Finland och i Danmark, och har en historia som sträcker sig ända tillbaka till början av 1900-talet då Peter Fornstams farfar öppnade en tältbiograf.

Aranäs
Äger, utvecklar och förvaltar flerbostadshus och kommersiella lokaler i Kungsbacka och är idag den största privata fastighetsägaren i Kungsbacka med ett innehav av cirka 2000 lägenheter och 81 000 kvadratmeter lokaler inklusive köpcentret Kungsmässan med över 90 butiker. För mer information: www.aranas.se

Svenska Bio
Svenska Bio är en biografkedja med 35 biografer och 122 salonger i 32 städer från Kristianstad i söder till Skellefteå i norr. Företaget historia började skrivas redan i början av 1900-talet. Svenska Bios kännetecken har blivit företagets förkärlek för kvalitetsfilm, vilket har resulterat i en blandning av smalare och bredare film på biografernas repertoarer. Företagets huvudkontor finns på Lidingö utanför Stockholm.
www.svenskabio.se

För ytterligare information:
Jonas Håkansson, vd Aranäs AB, 0300-512 00 eller jonas.hakansson@aranas.
För bilder: Johan Andreasson, ANPR, 070-510 15 40 eller johan.andreasson@anpr.se