I Love Pizza och advokatbyrå flyttar till Valand

Sedan tidigare är det känt att Handelsbanken flyttar till Valand. Nu är det klart att även restaurangkedjan I Love Pizza och advokatbyrån Elison Wahlin blir hyresgäster när det är dags för inflyttning i början av sommaren.

Intresset för den nya stadsdelen Valand i Kungsbacka är stort både bland privatpersoner och företag. Till sommaren blir det första kvarteret klart för inflyttning och Aranäs Fastigheter kan nu meddela att nya spännande verksamheter och företag etablerar sig.
Advokatbyrån Elison Wahlin som har kontor i både Göteborg och Kungsbacka är ett av företagen. Flyttlasset är planerat till 15 maj och de 311 kvadratmeterna – som ligger på första våningen utmed Valands promenad – blir företagets huvudkontor.

- Vi tror att det kommer bli ett trevligt läge. Kungsbacka har en fantastisk utveckling och är ju en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Mycket folk och företag flyttar in och Valand verkar dessutom bli stans finansiella centrum. Det känns spännande och strategiskt rätt att vara med där det händer, säger Niclas Elison, delägare på Elison Wahlin.
På bottenplan är det nu klart att I Love Pizza öppnar. Kungsbacka blir en av de första orterna utanför Göteborg där den familjeägda restaurangkedjan slår upp sina portar. Suleyman Yuksel är vd och driver företaget tillsammans med sin far och sina bröder.
- Det blir nytt och fräscht och precis vid den nya gågatan. Vi vill vara där det händer och tror mycket på Kungsbacka, säger Suleyman Yuksel.

Stadsdelen Valand kommer bestå av totalt sju kvarter med butiker och restauranger i gatuplan. På våning två och uppåt blir det en blandning av kontor, bostadsrätter och hyreslägenheter. Med sitt strategiska läge mellan Kungsmässan och innerstaden och några minuters promenad från resecentrum, kommer stadsdelen att förtäta Kungsbacka.

För ytterligare information:
Jonas Håkansson, vd Aranäs AB, 0300-512 00 eller jonas.hakansson@aranas.se
För bilder: Johan Andreasson, ANPR, 070-510 15 40 eller johan.andreasson@anpr.se

Aranäs Fastigheter Äger, utvecklar och förvaltar flerbostadshus och kommersiella lokaler i Kungsbacka och är idag den största privata fastighetsägaren i Kungsbacka med ett innehav av cirka 2000 lägenheter och 81 000 kvadratmeter lokaler inklusive köpcentret Kungsmässan med över 90 butiker. För mer information: www.aranas.se