Besök på Aranäs kontor! 

För att minska risk för smittspridning är Aranäs kontor enbart öppet för besökare som har bokade möten. Vill du komma i kontakt med oss ber vi dig att ringa 0300-512 00 alternativt 0300-512 80 om du har en brådskande serviceanmälan. Du kan även maila oss på aranas@aranas.se.

Konsultjätte flyttar in i Valand

PwC är ett av världens största revisionsföretag och väljer nu att flytta till Valand. Flytten är ett viktigt strategiskt beslut då Kungsbacka är en av företagets prioriterade marknader. - Med kontor i centrum får vi bättre möjligheter att synas, växa och locka personal, säger Paul Schultz, partner på PwC.

Revisions och rådgivningsföretaget PwC är sedan tidigare etablerat i Kungsbacka men i november flyttar verksamheten med sina 16 anställda från sina lokaler på Varlabergsplatån in till centrum och den nya stadsdelen Valand.

- Kungsbacka är en spännande marknad med många framgångsrika företag och vi räknar med tillväxt. Men vi vill växa hållbart. Flytten till centrum gör att våra medarbetare får lättare att resa kollektivt till jobbet och vi blir även mer intressanta för kandidater som bor utanför Kungsbacka och kan tänka sig att pendla, säger Paul Schultz.

Samtidigt flyttar redovisningsföretaget Aspia till Valand. Företagen har ett nära samarbete och kommer att sitta på samma våningsplan och dela på bland annat receptionsutrymme.
Intresset för den nya stadsdelen är stort. Sedan tidigare är det känt att Handelsbanken, I Love Pizza och en advokatbyrå blir nya hyresgäster i Valand. Dessutom öppnar Harrys och återuppstår därmed i Kungsbacka.

- PwC är en mycket välkommen hyresgäst. Att företaget satsar på Kungsbacka och flyttar in i Valand är ett bevis på att staden blir allt mer intressant för den kunskapsintensiva tjänstesektorn. Valand ska vara en levande stadsdel både på dagen och på kvällen. Det är viktigt med en bra mix av bostäder och företag, säger Jonas Håkansson, vd Aranäs Fastigheter.

Stadsdelen Valand kommer att bestå av totalt sju kvarter med butiker och restauranger i gatuplan. På våning två och uppåt blir det en blandning av kontor, bostadsrätter och hyreslägenheter. Med sitt strategiska läge mellan Kungsmässan och innerstaden och några minuters promenad från resecentrum, kommer stadsdelen att förtäta Kungsbacka. De första hyresgästerna flyttar in i juni.

För ytterligare information:
Jonas Håkansson, vd Aranäs AB, 0300-512 00 eller jonas.hakansson@aranas.se
Paul Schultz, partner och auktoriserad revisor PwC, 070-29 24 02 eller paul.schultz@pwc.com
För bilder och hjälp med att komma i kontakt med ovanstående intervjupersoner:
Johan Andreasson, ANPR, 070-510 15 40 eller johan.andreasson@anpr.se

Aranäs Fastigheter Äger, utvecklar och förvaltar flerbostadshus och kommersiella lokaler i Kungsbacka och är idag den största privata fastighetsägaren i Kungsbacka med ett innehav av cirka 2000 lägenheter och 81 000 kvadratmeter lokaler inklusive köpcentret Kungsmässan med över 90 butiker. För mer information: www.aranas.se