Besök på Aranäs kontor! 

För att minska risk för smittspridning är Aranäs kontor enbart öppet för besökare som har bokade möten. Vill du komma i kontakt med oss ber vi dig att ringa 0300-512 00 alternativt 0300-512 80 om du har en brådskande serviceanmälan. Du kan även maila oss på aranas@aranas.se.

Kungsmässans utbyggnad öppnar lagom till julhandeln

Lagom till julhandeln blir det dags att öppna upp den första delen av Kungsmässans utbyggnad. Resterande delar öppnas sedan i två etapper under 2020. - I och med detta tar vi ett stort kliv mot framtidens Kungsmässan. Tillsammans med medborgarna utvecklar vi det som blivit lite av stadens vardagsrum och jag ser egentligen inga begränsningar för vad som är möjligt i framtiden, säger Johan Rosén, tillfällig vd för Aranäs Fastigheter och vice vd på ägarbolaget Ernst Rosén AB.

Den 29 november öppnar Kungsmässan den första delen i sin nya utbyggnad. Det är den del som ligger närmast det befintliga huset på nedre plan där sex nya hyresgäster slår upp sina portar för besökarna. Det är Blombladet, Teknikmagasinet, Rituals, Chillfactory, Sayso Hair & Style och Apoteket AB som blir först ut.

Johan Rosén är tillfälligt vd och håller i rodret fram tills den nye vd:n Nenne Pettersson börjar. Som vice vd i Ernst Rosén AB, det bolag som äger Aranäs Fastigheter tillsammans med Ivar Kjellberg AB, har han också varit med och utarbetat den långsiktiga strategin för Kungsmässan.

- Även i framtiden kommer vi att ha butiker på Kungsmässan men helheten kommer att bli mer upplevelsebaserad. Man ska kunna äta gott, roa sig och göra saker som man inte kan göra på nätet, säger Johan Rosén.

Det är ingen hemlighet att e-handeln och ändrade konsumtionsmönster innebär förändringar och utmaningar för handeln, även för Kungsmässan, förklarar Johan Rosén men poängterar att intresset för att etablera sig på Kungsmässan är fortsatt stort.

- Det finns ett stort intresse för Kungsmässan och vi har intressenter för alla nya ytor men att ta in hyresgäster bara för att kortsiktigt fylla ytorna, är inte hållbart. Det är viktigt att hitta en framgångsrik mix av butiker, restauranger och andra upplevelser som besökarna efterfrågar och detta arbete måste få lov att ta lite tid, säger Johan Rosén.

Att utbudet av restauranger och caféer ökar är en internationell trend och Kungsmässans strategi är att successivt utöka utbudet inom mat och café, i utbyggnaden men även i den existerande delen och då främst i anslutning till den nya biografen som öppnar i april. Det är också sedan tidigare bestämt att det blir ett växthuskafé.

- Det ska vara lustfyllt att besöka Kungsmässan. När besökaren kommer till Kungsmässan inte primärt för att shoppa utan för upplevelsen och att shoppingen sedan blir ett resultat av detta, då har vi lyckats, säger Johan Rosén.

Att Kungsmässan är populärt bland medborgarna är en otrolig potential, som ska utvecklas, berättar Johan Rosén. Årligen görs fem miljoner besök på Kungsmässan och åtta av tio besök görs av en Kungsbackabo.

- Vi har en unik situation då många faktiskt besöker Kungsmässan flera gånger i veckan. Vår ambition är att öppna upp Kungsmässan ännu mer och erbjuda mer plats och bättre utrymmen för spontana möten och att man lättare kan slå sig ner med sin laptop och kanske köpa en kaffe eller något annat, säger Johan Rosén.

Strategin innehåller också planer på förändringar av utemiljön och att öppna upp vissa fasader för att skapa en mer kvarters- och stadslik miljö. I augusti 2020 invigs ett helt nytt torg och nya utemiljöer med uteserveringar utanför utbyggnaden.

På längre sikt ser Johan Rosén dock möjligheter till betydligt större förändringar – som i ett kraftfullt svep skulle göra miljön mer stadslik och inkorporera Kungsmässan i staden.

Den nya utbyggnaden innebär totalt 8900 nya kvadratmeter och 23 ytor som hyrs ut. De sex första hyresgästerna flyttar in i slutet av november. Intressenter finns för samtliga lokaler och det pågår dialoger och förhandlingar. Hela utbyggnaden beräknas vara fullt inflyttad sommaren 2020.

Kungsmässan har fått flera utmärkelser genom åren, bland annat ”Sveriges bästa Citygalleria”. Den trivsamma stämningen och atmosfären är saker som ofta lyfts fram i olika kundundersökningar.
För ytterligare information:
Jessica Wikestam, marknadschef Aranäs AB, 0300-512 00 eller jessica.wikestam@aranas.se
Johan Andreasson, ANPR, 070-510 15 40 eller johan.andreasson@anpr.se

Aranäs Fastigheter
Äger, utvecklar och förvaltar flerbostadshus och kommersiella lokaler i Kungsbacka och är idag den största privata fastighetsägaren i Kungsbacka med ett innehav av cirka 2000 lägenheter och 81 000 kvadratmeter lokaler inklusive köpcentret Kungsmässan med snart 120 butiker. För mer information: www.aranas.se