Besök på Aranäs kontor! 

För att minska risk för smittspridning är Aranäs kontor enbart öppet för besökare som har bokade möten. Vill du komma i kontakt med oss ber vi dig att ringa 0300-512 00 alternativt 0300-512 80 om du har en brådskande serviceanmälan. Du kan även maila oss på aranas@aranas.se.

 

Nu börjar utbyggnaden av Kungsmässan

Inom kort tas första spadtaget för en utbyggnad av Kungsmässan i Kungsbacka. 8900 kvadratmeter kommer att byggas till och ge ytterligare 25 olika verksamheter. Samtidigt tas ett helhetsgrepp för att integrera köpcentret med Kungsbackas nya stadsbild.

En av Kungsbackas största arbetsplatser är Kungsmässan som idag ger jobb åt cirka 800 personer. Nu ska den 27 000 kvadratmeter stora handelsytan växa med 8 900 kvadratmeter.

- Det går bra för stadsnära gallerior och Kungsmässan är inget undantag. Utbyggnaden skapar en ännu bättre upplevelse för besökarna och vi räknar dessutom med cirka 300 nya arbetstillfällen, säger Jonas Håkansson som är vd på Aranäs Fastigheter som äger Kungsmässan.

Direkt efter påsk drar bygget igång. Under ombyggnaden kommer köpcentret ha öppet precis som vanligt. Bygget sker utanför den nuvarande byggnaden vilket under en period innebär något färre parkeringar och vissa trafikomläggningar. Dessutom kommer entré 1 vid ICA att ersättas av en tillfällig entré i anslutning till den nuvarande.

 Kvarteret Kungsmässan

Den nya utbyggnaden beräknas stå färdig lagom till julhandeln 2019 och är första steget i Aranäs vision att skapa kvarteret Kungsmässan.

- Kungsmässan är en viktig del av det stadsbygge som pågår just nu och tanken är att skapa lite av en kvarterskänsla där butiker och verksamheter också har öppningar direkt ut mot gatan, säger Jonas Håkansson.


Kungsmässan invigdes 1973 och har idag cirka 90 butiker med en total omsättning på cirka 1,5 miljarder kronor exklusive moms. Varuhuset har drygt 5 miljoner besökare per år, det vill säga cirka 15 000 personer varje dag.


För ytterligare information:
Jonas Håkansson, vd Aranäs AB, 0300-512 00 eller jonas.hakansson@aranas.se
För bilder: Johan Andreasson, ANPR, 070-510 15 40 eller johan.andreasson@anpr.se

 

Fakta: Kungsmässan växer
25 nya verksamheter
8 900 kvadratmeter
Arkitekt: White arkitekter
Byggs av Skanska
Byggherre: Aranäs Fastigheter
Byggstart efter påsk