Ny projektchef på Aranäs

Aranäs Fastigheter i Kungsbacka befinner sig i en expansiv fas med fokus på förtätningsprojekt i centrala Kungsbacka. Investeringar för cirka fem miljarder ligger i pipeline. Nu är det klart att Pär Karlsson, tidigare delägare och projektledare på Akuro, blir Aranäs nya projektchef vid årsskiftet.

Utbyggnad av prisbelönta köpcentret Kungsmässan, Valand - en helt ny stadsdel under uppförande mitt i centrum och ytterligare ett antal bostads- och hyresrättsprojekt garanterar att Pär Karlsson får en rivstart när han påbörjar sin anställning hos Aranäs.

- Det blir onekligen en spännande utmaning och full fart från första början, men det passar mig bra, säger Pär Karlsson.
Pär Karlsson är civilingenjör med utbildning från Chalmers Tekniska Högskola. Han har lång erfarenhet av projektledning, senast från byggkonsultföretaget Akuro där han också varit delägare.

- Jag ser fram emot att få arbeta långsiktigt med projekt utifrån ett helhetsperspektiv och Aranäs är ett fint företag som befinner sig i en mycket intressant utvecklingsfas, fortsätter Pär som också kommer att ingå i Aranäs ledningsgrupp.

Pär kommer till ett företag som spelar en viktig roll i en expansiv stad. Kungsbacka befinner sig en stark tillväxt, kommunen har under en längre tid vuxit med i snitt 1 000 personer per år och har idag över 80 000 invånare. Tidigare har tillväxten skett framför allt ute i de olika kommundelarna men sedan en tid tillbaka har utvecklingen i centrum tagit fart på allvar.

- Aranäs har verkat i Kungsbacka sedan starten 1941 men jag vill påstå att vår bästa tid är nu. Aldrig tidigare har vi haft så många intressanta och viktiga projekt för stadens utveckling, säger Jonas Håkansson, vd Aranäs Fastigheter.

Fram till 2022 förväntas befolkningen i staden öka med cirka 30 procent, tack vare ett kraftigt ökat bostadsbyggande. Aranäs Fastigheter är kommunens största privata fastighetsägare.