Socialt engagemang

För att ett samhälle ska fungera och må bra krävs ett stort socialt engagemang. Vi samarbetar med många olika organisationer och arbetar aktivt i flera sociala projekt. Naturligt är att börja på hemmaplan i våra områden och i Kungsbacka, men också att höja blicken och engagera oss i frågor som berör oss alla.

Att växa upp hos Aranäs

Att vara barn hos Aranäs ska vara kul! Varje vår arrangerar vi gårdsaktiviteter på våra gårdar och givetvis får då barnen stort utrymme. Hoppborgar, ansiktsmålning, ponnyridning och cykelverkstad står på schemat liksom korvgrillning. Vi tycker också att alla barn ska ha möjlighet att hitta på något kul på sommarlovet. Genom åren har vi arrangerat Aranäs Fotbollsskola och Aranäs Friidrottsskola där vi utan kostnad välkomnar alla barn som bor i våra fastigheter. Aktiviteten arrangerar vi i samarbete med lokala idrottsklubbar.

Sommarjobba på våra gårdar

När man nått de övre tonåren lockar annat än hoppborgar och ansiktsmålning. I många år har vi samarbetat med Aranäsgymnasiet för att i olika projekt ta vara på våra ungdomars kreativitet och kunskap samtidigt som vi kopplat ihop skolan med näringslivet. Varje sommar erbjuder vi också ungdomar i våra områden att söka sommarjobb hos oss. Att få arbeta på sin egen gård och se till att den sköts om och blir fin är en bra erfarenhet som ökar trivseln för alla.

Gemenskap skapar trivsel

Det är en självklarhet att även du som vuxen ska uppleva att vi på Aranäs levererar mervärden till dig som hyresgäst. Våra gårdsaktiviteter skapar gemenskap på våra gårdar där du över en kaffe får möjlighet att träffa nya och gamla grannar. Vi genomför också med jämna mellanrum trygghetsvandringar där du tillsammans med oss och BRÅ får tycka till om tryggheten i ditt område. Under året bjuder vi in till olika evenemang. Ta chansen och kom på bio, cirkus eller körsång. Syftet är att vi alla ska få möjlighet att träffas. Vi är nämligen övertygade om att ju bättre vi alla känner varandra, dessto bättre trivs vi tillsammans!

Organisationer som vi stöttar

Vi tror stenhårt på att ett starkt personligt engagemang gör skillnad. Därför stöttar vi en hel del olika organisationer som har en sak gemensam. Med sitt brinnande engagemang gör de skillnad och bidrar på olika sätt till ett bättre samhälle.

Några exempel på de vi stöttar är:

HK Aranäs
Great Andho International School
Barncancerfonden
Faktum
BRIS
IF Rigor
Brottsförebyggande rådet
Ett Narkotikafritt Sverige
Forsgårdens Golfklubb
Frillesås Bandy
Föreningsstödet
Föräldrar Emellan
Hamra Golfklubb
Hanhals IF
Håll Sverige Rent
IFK Fjärås
Kungsbacka IF
Svenska Narkotikapolisföreningen
WWF Världsnaturfonden
Tölö IF
Örgryte IF