Uppdatering pågår

Idag den 19/11 kl 07-09 utför vi på Aranäs en uppdatering av hemsidan, tack för visad förståelse.

Kolla Parkstad

Kolla Parkstad är det största bostadsprojektet i Kungsbackas historia. Här utvecklas en ny stadsdel med 1100 nya bostäder och du kan välja mellan bostadsrätt, hyresrätt, kedjehus eller radhus.

Ny stadsdel

Vi har varit med sedan tankarna började ta form om att bebygga den stora ängen i Kolla nere vid vackra Kungsbackafjorden. En helt ny stadsdel skulle skapas och den 9 mars 2010 antogs den största detaljplanen i Kungsbackas historia. Tillsammans med Kungsbacka kommun, JM, Eksta, Peab och Veidekke utvecklar vi nu Kolla Parkstad, ett projekt i tre etapper som skapar 1100 nya bostäder, skolor, förskolor och andra verksamheter. 

Kolla Parkstad är en ny attraktiv del av Kungsbacka. Här formas ombonade kvarter med tydlig innerstadskaraktär. De nya husen bjuder på välplanerade och moderna bostäder för varje fas i livet. Välj mellan radhus, kedjehus, bostadsrätt eller hyresrätt.

Kv. 14 & 21 – Vårt första projekt

Vårt första projekt i Kolla Parkstad, "Kvarter 14 & 21", stod färdigt 2013 och omfattar 80 hyreslägenheter som vi själva äger och förvaltar. Lägenheternas storlekar varierar mellan 52 och 102 kvm. Arkitekt är Hans Tirsén från Luleå och det är Lindbäcks Bygg som uppfört husen med metoden industriellt byggande. Husen är byggda med trästomme och har en energiförbrukning på 60 – 65 kWh/m2/år.

Brf. Utsikten - Vårt andra projekt

Vårt andra projekt i Kolla Parkstad omfattar tre moderna punkthus med totalt 88 bostadsrättslägenheter. Husen som har 6, 7 och 8 våningar är byggda vid foten av ett litet skogsbevuxet berg i nära anslutning till centrum. Samtliga lägenheter har uteplats, balkong eller takterrass. Storlekarna på lägenheterna varierar från 1:or på 40 kvm till 5:or på 130 kvm. Standarden på inredning och utrustning är hög. Byggnationen av brf Utsikten påbörjades i augusti 2014 och inflyttning skedde under sommaren 2016. 

KV.19 – Vårt tredje projekt

Vårt tredje projekt i Kolla Parkstad med byggstart 2019 ligger i kvarter 19, centralt i Kolla Parkstad med närhet till den stora parken. Totalt kommer 54 hyresrättslägenheter att uppföras och dessa fördelas på tre byggnader. Byggstart kommer att ske 2019.