Mina sidor

Brf Polstjärnan

På en höjd i Hammerö, beläget i sydöstra Kungsbacka har Aranäs utvecklat 72 bostadsrätter i varierande storlekar och prisklasser. Vi påbörjade projektet Polstjärnan 2005 och idén växte fram ur tanken att skapa nya bostäder inom ett befintligt bostadsområde. Till vår hjälp har vi haft arkitekter från Semrén & Månsson AB.

Kungsbackas bästa utsikt?

Samtliga lägenheter har stora spektakulära balkonger med fantastisk utsikt. De oregelbundet formade balkongerna skapar en vacker kontrast mot de svarta, murade tegelfasaderna. De fyra punkthusen ser ut att ha sänkts ner i befintlig natur, då träd och buskar varsamt bevarats under byggnationen.

Stora öppna ytor

Alla lägenheterna har generellt låg fönsterbröstning för bra ljusinsläpp. Balkongfönster och ytterligare fönster mellan kök och vardagsrum går ända ner till golvet för ännu mer kontakt utåt. Umgängesytorna är öppna, utan avkall på bra möblerbarhet, och badrummen är generösa i storlek så att plats för ett extra hög skåp finns.

Lågenergihus

Projektet Polstjärnan var Aranäs första byggprojekt som projekteras som lågenergihus. Husen har mekanisk ventilation, ett till- och frånluftssystem som återvinner värmen och dessutom ger ett behagligt inomhus-klimat. Varje lägenhet har individuell mätning för el och varmvatten så att man kan kontrollera sin egen förbrukning.

2012 belönades Polstjärnan med Kungsbacka kommuns arkitekturpris.