Simskola för barn som bor hos Aranäs

Du som bor hos oss har i år möjlighet att anmäla ditt barn till Aranäs simskola under vecka 32 – 33. Simskolan är gratis och vi arrangerar den i samarbete med KbSS (Kungsbacka Simsällskap).

Totalt erbjuder vi tre grupper med 10 platser i varje grupp.

Sköldpaddan v 32 – 33 måndag – fredag kl. 09:20 – 09:50 i simhallen
Förkunskapskrav: Badar med ansiktet ner i vattnet, doppar huvudet. Målet för gruppen är att ta märkena Sköldpaddan och Baddaren Gul.

Pingvinen v 32 – 33 måndag – fredag kl. 09:00 – 09:30 i simhallen
Förkunskapskrav: Kan flyta, rotera från ryggläge till magläge utan att nudda botten samt har börjat med benspark. Badar med ansiktet ner i vattnet, doppar huvudet och kan göra frånskjut.
I Pingvinen är målet simma 10 meter i både magläge (t. ex crawl) och ryggläge (t.ex ryggcrawl). Lämplig ålder är 5-7 år. Undervisningen i Pingvinen sker i stora bassängen.

Fisken v 32 – 33 måndag – fredag kl. 09:00 – 09:35 i simhallen
Förkunskapskrav: Barnet kan simma 10 m i ryggläge samt 10 m i magläge. Barnet bör kunna flyta i drygt en minut, rotera från ryggläge till magläge utan att nudda botten. Badar med ansiktet ner i vattnet, doppar huvudet och kan göra frånskjut. Därtill är barnet bekvämt på djupt vatten i stora bassängen. I Fisken är målet att simma längre sträckor samt att öva på tekniken i frisim (crawl) och ryggsim. Vi börjar också med bröstsim och fjäril. De lär sig simma 25 meter i både magläge och ryggläge och målet är att ta märkena Silverfisken och Guldfisken. Lämplig ålder är 5 - 7 år.

De barn som går i Aranäs simskola under v. 32 – 33 har också förtur till höstens simskola i KbSS regi. Anmälan är bindande och det är först till kvarn som gäller. Ni kommer sedan att få ett bekräftelsemail med mer information.

Vi ser fram emot att se er i bassängen!