Simskola för barn som bor hos Aranäs

Du som bor hos oss kan anmäla ditt barn till Aranäs simskola under v. 24 - 25. Simskolan är gratis och vi arrangerar den i samarbete med KbSS (Kungsbacka Simsällskap). Med tanke på spridningen av Covid-19 har vi svårt att förutsäga läget i juni men väljer att tro på möjligheten att simskolan kan genomföras. Obs! Med anledning av Covid-19 anpassas aktiviteten efter Folkhälsomyndighetens gällande rekommendationer för barnidrott.

Anmälan sker via ett formulär nedan och anmälan/formuläret öppnar 19 april kl. 8:00.  
Ni kommer sedan att få ett bekräftelsemejl av oss om ditt barn har kommit med i simskolan senast 5 maj

Antal platser är begränsade och "först till kvarn" gäller.

Totalt erbjuder vi tre grupper:

SKÖLDPADDAN
v 24 måndag – fredag kl. 16:20 – 16.50.
v 25 måndag – torsdag kl. 16:20 – 16:50 

Förkunskapskrav: Badar med ansiktet ner i vattnet, doppar huvudet och kan göra frånskjut. I Sköldpaddan vidareutvecklar man vattenvanan, startar bensparken och siktar på märket Sköldpaddan. Målet för gruppen är att ta märkena Sköldpaddan och läsa sig flyta och rotera från ryggläge till magläge. 

Lämplig ålder är 4 - 7 år. Undervisningen i Sköldpaddan sker i Undervisningsbassäng 1 (16x8 meter). I bassängen är det höj- och sänkbar botten vilket gör att vi kan anpassa vattennivån efter barnens längd. Föräldrar får sitta med inne vid bassängkanten.

PINGVINEN
v 24 måndag – fredag kl. 17:00 – 17:30.
v 25 måndag – torsdag kl. 17:00 – 17:30 

Förkunskapskrav: Kan flyta i drygt 10 sekunder, rotera från ryggläge till magläge utan att nudda botten samt har börjat med benspark. Badar med ansiktet ner i vattnet, doppar huvudet och kan göra frånskjut. I Pingvinen är målet simma 10 meter i både magläge (t. ex crawl) och ryggläge (t.ex. ryggcrawl). Målet är att ta märket Pingvinen silver och/eller Pingvinen guld.

Lämplig ålder är 5–7 år. Undervisningen sker i Undervisningsbassäng 1 (16x8 meter). I bassängen är det höj- och sänkbar botten vilket gör att vi kan anpassa vattennivån efter barnens längd. Föräldrar får sitta med inne vid bassängkanten.

FISKEN
v 24 måndag – fredag kl. 16:40 – 17:20.
v 25 måndag – torsdag kl. 16:40 – 17:20. 

Förkunskapskrav: Barnet kan simma 10 m i ryggsim samt 10 m i frisim. Barnet bör kunna flyta i drygt en minut, rotera från ryggläge till magläge utan att nudda botten samt har börjat med benspark. Badar med ansiktet ner i vattnet, doppar huvudet och kan göra frånskjut. Därtill är barnet bekvämt på djupt vatten i stora bassängen samt att vistas i simskolan utan föräldrar med inne i simhallen. I Fisken är målet att simma längre sträckor samt att öva på tekniken i frisim (crawl) och ryggsim. Vi börjar också med bröstsim och fjäril. Målet är att kunna simma 25 -50 meter och ta märkena Silverfisken och Guldfisken samt eventuellt Järnmärket.

Lämplig ålder är 5 - 7 år. Undervisningen sker i den grunda delen av 25 m bassängen. Föräldrar får inte vara med inne vid bassängkanten.

De barn som går i Aranäs simskola under v. 24–25 har också förtur till höstens simskola i KbSS regi. Anmälan är bindande och det är först till kvarn som gäller. 

Anmälan sker via ett formulär nedan och anmälan öppnar 19 april kl. 8:00. Ni kommer sedan att få ett bekräftelsemejl om ditt barn har kommit med i simskolan senast 5 maj

Vi ser fram emot att se er i bassängen!

GDPR: När du lämnar ditt barns personuppgifter till oss kommer vi att lämna dessa vidare till KbSS. Läs mer om vår integritetspolicy på aranas.se

Anmälan simskola 2021

Välj vilken simgrupp ditt barn vill delta i:
Samtycke GDPR - Integritetspolicy*

* Integritetspolicy

Jag samtycker härmed till att Aranäs AB behandlar mina personuppgifter i syfte att informera om företagets verksamhet samt bjuda in till och hantera anmälningar vid event. För information om Aranäs personuppgiftsbehandling i sin helhet ber vi att du läser igenom vår integritetspolicy.

Enligt gällande dataskyddslagstiftning måste vi få föräldrars godkännande för att lämna över barnets personuppgifter till annan part, i detta fall Kungsbacka Simsällskap. De behöver registrera alla deltagande barn i sitt register vilket  också ger ert barn förtur till höstens simskolor.