Besök på Aranäs kontor! 

För att minska risk för smittspridning är Aranäs kontor enbart öppet för besökare som har bokade möten. Vill du komma i kontakt med oss ber vi dig att ringa 0300-512 00 alternativt 0300-512 80 om du har en brådskande serviceanmälan. Du kan även maila oss på aranas@aranas.se.

Kvarter 14 & 21 Kolla Parkstad

Kvarter 14 och 21 består av 80 hyresrättslägenheter och uppfördes under 2012 – 2013. Dessa två kvarter var inte bara vårt första projekt i Kolla Parkstad utan även de första fastigheterna som uppfördes i hela Kolla Parkstad.

Nytänkande byggmetod

Bostäderna utvecklades i samarbete med arkitekt Hans Tirsén från Luleå. Lindbäcks Bygg i Piteå har byggt husen med metoden industriellt byggande. Detta innebär att de byggdes i moduler inomhus i en torr och säker miljö för att sedan fraktas till byggarbetsplatsen där modul för modul monterades samman. Husen har trästomme vilket är ett betydligt mer miljövänligt alternativ till traditionellt byggande. Energiförbrukningen ligger på 60 – 65 kWh/m2/år.

Ljusa luftiga lägenheter

I kvarteret hittar du 1:or – 4:or samt 5:or i radhusformat. Alla lägenheterna är ljusa och luftiga med en takhöjd på 2,60. Badrummen är helkaklade, rummen har genomgående parkett och köken håller hög kvalitet. Bägge kvarteren har påkostade och välplanerade innegårdar med växtlighet och lekplats för barn.